✅️ Συντονισμός εργασίας στο γραφείο μου μετά τις ανακοινώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και την έκδοση της πρόσκλησης για την #Ακρινή.
✍️ Στη χθεσινή σύσκεψη με το Δήμαρχο #Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. #Ακρινής Γιώργο Αντωνιάδη, τα στελέχη των φορέων και των υπηρεσιών που εμπλέκονται στον σχεδιασμό αλλά και ως δυνητικοί δικαιούχοι για την τελική υποβολή πρότασης στην πρόσκληση (17,4εκ.€) με τίτλο «Δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και την προώθηση του μετασχηματισμού του οικισμού της Ακρινής σε Πρότυπο Πράσινο Οικισμό», με χρηματοδότηση από το Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025.
Στην συνάντηση επιβεβαιώσαμε την #ετοιμότητα ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (#Περιφερειακό_Ταμείο_Ανάπτυξης & #ΑΝΚΟ) να υποβάλουμε πρόταση σε ότι μας αφορά, δηλαδή:
➡️ α) την πρόσκληση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, επιχειρήσεων.
➡️ β) την εκπόνηση μελέτης, για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Μπουτζακίων και
➡️ γ) την επικαιροποίηση μελετών για τη βελτίωση και κατασκευή του δρόμου (Ε35) που συνδέει την Ακρινή με τον κεντρικό οδικό άξονα Κοζάνη-Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερα και στο προχθεσινό μου σημείωμα ήδη έχουμε εντάξει (Πυλώνα ΙΙΙ) με το ποσό των 7,5εκ.€ για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου.
#ΔυτικήΜακεδονία #ΥΠΟΙΚ #Ακρινή #Κοζάνη
#ΠΤΑ_ΠΔΜ #ΑΝΚΟ
