Ενημέρωση και Δράση

Συνεδρίαση ️2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που διεξάγεται στην Πτολεμαΐδα

Κατά την προεκλογική περίοδο είχαμε τονίσει ότι δεν θα “μπούμε” σε αντιπαραθέσεις με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς που δεν προάγουν το δημόσιο διάλογο. Κάποιοι ακολούθησαν αυτού του είδους την αντιπαράθεση. Επιλέξαμε τότε το δρόμο των προτάσεων και της κριτικής.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα ΔΑΜ είχαμε α) επισημάνει ζητήματα καθυστερήσεων και ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδιασμού όσον αφορά την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή και την παρέμβασή της στην εξέλιξη του ΔΑΜ και β) μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη “στροφής” με την ενεργή συμμετοχή-εμπιστοσύνη-ενίσχυση των τοπικών δομών και στελεχών που θα συνδράμουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Σήμερα στην Πτολεμαΐδα, ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας-Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κάρστεν Ράσμουσεν επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του τα δύο παραπάνω στοιχεία.

Ζητούμενο βέβαια για εμάς δεν είναι η επιβεβαίωση όσων επισημάναμε, εκείνη την περίοδο, αλλά πλέον οι δεσμεύσεις μας για επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα, σε ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας όπως η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού προγράμματος για τον τόπο μας.