Ενημέρωση και Δράση


✅️ Χθες βράδυ στα Πετρανά του Δήμου Κοζάνης.

Στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Πετρανών μας δόθηκε η δυνατότητα, μαζί με τους μηχανικούς μας της Τεχνικής Υπηρεσίας, να παρουσιάσουμε τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα της ανακατασκευής-αναβάθμισης του 🛣τμήματος της Εθνικής Οδού από την πόλη της Κοζάνης μέχρι την διασταύρωση του αεροδρομίου “Φίλιππος”.

🚧 Ένας δρόμος που η επικινδυνότητά του έχει επισημανθεί εδώ και δεκαετίες, με σοβαρά τροχαία, νεκρούς και τραυματίες, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στην αρχική του σχεδίαση.

☑️ Από την πρώτη στιγμή, ως νέα Περιφερειακή Αρχή, βάλαμε σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο με γνώμονα την ασφάλεια ανθρώπων και 🚘οχημάτων.
🎯 Στόχος να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ζητήματα επικινδυνότητας του δρόμου, ακόμη και σε σημεία όπως είναι κοντά στο αεροδρόμιο, ώστε να παραδοθεί ένα έργο πιο λειτουργικό και πιο ασφαλές.

✍️ Τι κάναμε;

✔️ Επικαιροποιήσαμε τον αρχικό σχεδιασμό.
✔️ Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των παρόδιων ιδιοκτησιών και επιχειρήσεων.
✔️ Εξασφαλίσαμε και είναι σημαντικό, τους αναγκαίους πόρους που περιλαβάνουν την κατασκευή-αναβάθμιση του εν λόγω τμήματος, τους προβλεπόμενους κυκλικούς κόμβους και την κατασκευή της 🛤σιδηροδρομικής γέφυρας που αποτελούσε συμβατική υποχρέωση της Περιφέρειας όταν γκρεμίστηκε η παλιά γέφυρα.

📝 Με την ολοκλήρωση της τελικής μελέτης και την έκδοση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου όσο και σημαντικού έργου, ξεκινούμε άμεσα και τις διαδικασίες δημοπράτησής του.

🎯 Παράλληλα προχωρούμε τον σχεδιασμό για μία σειρά παρεμβάσεων και στο υπόλοιπο τμήμα μέχρι τα Πετρανά όπως έχουν επισημανθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και χθες τέθηκαν και από τους εκπροσώπους της Τ.Κ. Πετρανών, κατοίκους του χωριού και των όμορων οικισμών.

👇

#ΔυτικήΜακεδονία #Κοζάνη #Πετρανά #Αεροδρόμιο_Φίλιππος