Τράσια Όλγα

Οικονομολόγος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος

Ονομάζομαι Όλγα Τράσια, κόρη του Ευάγγελου Τράσια και της Κλεονίκης Ευσταθιάδου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Έπειτα, απέκτησα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο, με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά, στο City, University of London (City, Πανεπιστήμιο του Λονδινου). 

Εργάστηκα σε συμβουλευτική εταιρία στο Λονδίνο, με αντικείμενο τον σχεδιασμό στρατηγικής επικοινωνιακής πολιτικής και διαχείρισης κρίσεων για πολυεθνικές εταιρίες και θεσμικούς οργανισμούς, καθώς και σε υποκατάστημα γερμανικής τράπεζας στην Θεσσαλονίκη, στο τμήμα δανειοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πλέον, απασχολούμαι σε οργανισμό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας εταιριών, με έδρα την Ζυριχη, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και είμαι υπεύθυνη για τις αγορές της Ελλάδας, Κύπρου και Σκανδιναβίας. Εργάζομαι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με τηλεργασία, καθώς αποφάσισα να επιστρέψω στην πόλη μου, την Καστοριά.  Παράλληλα, συμμετέχω ενεργά στην οικογενειακή γουνοποιητική επιχείρηση, ως υπεύθυνη πωλήσεων και επικοινωνίας.