Θεοχαροπούλου Ελευθερία

Ελεύθερη Επαγγελματίας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βελβεντό Κοζάνης. Ζούμε με το σύζυγό μου Στράτο Δογραματζή στην Κοζάνη και έχουμε δύο κόρες την Αγνή και την Άννα. Αποφοίτησα από το ΕΠΑΛ Σερβίων με την ειδικότητα Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής. Φοίτησα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου στο Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας. Δραστηριοποιούμε για περισσότερα από είκοσι χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, στο χώρο της αισθητικής και συγκεκριμένα ως τεχνικός εφαρμογών αισθητικής και υπηρεσίες σωματικής ευεξίας. Παράλληλα, από το 2008 διατηρώ επιχείρηση εισαγωγών – εξαγωγών εθνικών και διεθνών μεταφορών με τον διακριτικό τίτλο “RITSATRANS”. 

Το 2022 αποφοίτησα από το ΔΙΕΚ Κοζάνης με την ειδικότητα δημοσιογραφίας, συντακτών και Ρεπόρτερ και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στην ΕΡΤ Κοζάνης. Επίσης, απασχολήθηκα στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων, στην υποβολή αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων και οικονομοτεχνικών μελετών (ΕΣΠΑ, Leader). Από το 2019 συνεργάζομαι με τον επικεφαλή της παράταξης «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» Γιώργο Αμανατίδη στο πολιτικό του γραφείο ως γραμματέας.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά και τον τόπο, σε συνδυασμό με την έντονη επιθυμία για προσφορά και εθελοντισμό, με οδήγησαν στην ενεργή συμμετοχή στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκλέχτηκα για πρώτη φορά το 2014 ως τοπική σύμβουλος του πρώην ενιαίου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Αποτέλεσα αιρετή πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βελβεντού συμμετέχοντας ενεργά στην οργάνωση & εκτέλεση ποικίλων δράσεων Κοινωνικής προσφοράς, προβολής και προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Επανεκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος το 2019 και διατελώ μέχρι και σήμερα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Βελβεντού. Το 2017 εκλέχθηκα για πρώτη φορά μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σερβίων – Βελβεντού, και το 2021 εκλέχθηκα πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βελβεντού. Τέλος, είμαι εκλεγμένη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου “Χαρίσιος Μεγδάνης”.