Παπούλια – Ρώμα Ειρήνη

Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων

Γεννήθηκα το 1983, μεγάλωσα και κατοικώ στη Μελίτη Φλώρινας. Είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Λάζαρου και της Ερμιόνης Παπούλια και είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Ρώμα με τον οποίο έχουμε αποκτήσει 2 παιδιά.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων, του Τ.Ε.Ι. Σερρών και κατέχω πτυχία Αγγλικής γλώσσας, γνώσεων πληροφορικής και σχεδιασμού σε Η/Υ.

Έχω εργαστεί στην Αναπτυξιακή Φλώρινας (ΑΝΦΛΩ), υλοποιώντας το πρόγραμμα LEADER γνωρίζοντας έτσι την ύπαιθρο και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Επιπλέον, η εργασία μου στο λιγνιτωρυχείο της Αχλάδας, με έχει κάνει κοινωνό των θεμελιωδών προβλημάτων του κλάδου. Η περιβαλλοντική μου ευαισθησία με ώθησε να γίνω εκπαιδεύτρια ενηλίκων του προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Ως ελεύθερη επαγγελματίας εκπονώ τεχνικές μελέτες για εγγειοβελτιωτικά έργα διαχείρισης υδάτων. Επίσης, συμμετέχω σε ομάδα υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης και βιοοικονομίας.

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά, προέρχεται από την αγάπη για τον τόπο μου και τους ανθρώπου του και τη διάθεσή μου να προσφέρω. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες μου, λόγω της απολιγνιτοποίησης και της αυξημένης ανεργίας. Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, ο οποίος καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα επιτευχθεί μέσω των υλοποιούμενων αλλά και των προγραμματιζόμενων αρδευτικών έργων.