Μακρή Αθηνά

Καθηγήτρια φυσικής αγωγής, πρωταθλήτρια κωπηλασίας και βαλκανιονίκης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Καστοριά από την οικογένεια του Βασιλείου και της Ανδρομάχης Μακρή και έχω δύο αδερφές. Μαθήτευσα σε σχολεία της Καστοριάς. Στη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων υπήρξα τέσσερις φορες χρυση πρωταθλήτρια Ελλάδος όσο και χρυσή Βαλκανιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας. 

Σπούδασα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α( Γυμναστική Ακαδημία) Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησα με ειδικότητα στην κωπηλασία και δεύτερη ειδικότητα στην ειδική αγωγή , επίσης κατέχω πτυχίο ναυγαυγοσώστριας. Εργάστηκα ως προπονήτρια κωπηλασίας στο Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς με ικανές επιτυχίες. Υπηρετώ τη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τη θέση της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής.

Είμαι μητέρα δύο κοριτσιών, της Ανδρομάχης πτυχιουχο Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην κωπηλασία και την κολύμβηση σε Α.Μ.Ε.Α και της Ευανθίας επί πτυχίο φοιτήτρια της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Διετελεσα υπευθυνη του σχολικου διαγωνισμου EUROSCOLA επί 2 συναπτά έτη. 

Με ατομική ευθύνη ανέπτυξα κοινωνική δράση σε ότι αφορά τις κακοποιημένες γυναίκες και ευαίσθητων κοινωνικα ομάδων, βοήθεια και περίθαλψη αδέσποτων ζώων όσο και ανεύρεση ιδιοκτητών. Επί τετραετή θητεία μέλος Δ.Σ Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς. Κατά την 30ετη διάρκεια του υπηρεσιακού μου βίου υπηρέτησα σε διάφορες σχολικές μονάδες στα όρια του Νόμου Καστοριάς.