Κιοσές Ιωάννης

Απόστρατος αξιωματικός

Ονομάζομαι Ιωάννης Κιοσές γιος του Αθανασίου και της Κοκώνης , γεννήθηκα στον Φιλώτα της Φλώρινας. Είμαι παντρεμένος με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κυρία Γρηγοριάδου Ελένη και είμαστε γονείς τριών παιδιών, της Κοκκώνης 30 ετών – Ιατρός, Γυναικολόγος, της Ιωάννας 27 ετών – Ιατρός, Ειδικευόμενη Πλαστική Χειρουργός και του Αθανασίου 18 ετών – Σπουδαστής Σ.Σ.Ε.

Το 1978 εισήλθα στην Σ.Σ.Ε. (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων).Αποφοίτησα τον Ιούνιο του 1982, ονομασθείς Ανθλγός (ΠΖ). Από τον Ιούνιο του 1982 έως τον Ιούνιο του 2010 που αποστρατεύτηκα, υπηρέτησα σε θέσεις ανάλογες του βαθμού και των καθηκόντων μου. Διοίκησα Υπομονάδες, ανεξάρτητη Υπομονάδα και Μ/Κ (Μηχανοκίνητη Μονάδα) Πεζικού. 

Υπηρέτησα στην παραμεθόριο, την Π.Ε. Έβρου και στις νήσους Ρόδο και Κω. 

Εργάστηκα σε επιτελικές θέσεις ανάλογες του βαθμού μου. Διοίκησα Συγκρότημα και Σχηματισμό, (27 Σ.Π. και 15η ΤΑΞ Π/Ζ). Συμμετείχα σε αποστολές του Γ.Ε.Σ., Συνεργασίας, Σύσφιξης Σχέσεων, Σταθεροποίησης και Εδραίωσης της Ειρήνης με άλλες χώρες, όπως Αρμενία και Σλοβακία. 

Στις πρώτες Αιρετές Περιφερειακές εκλογές του 2010, (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Φλώρινας. Συμμετείχα ως τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ανάπτυξης και Εμπορίου της Περιφέρειας. Εργάσθηκα ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. 

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 επανεκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος 1ος σε ψήφους στην Π.Ε. Φλώρινας. Κατά την περίοδο 2014-2019 συμμετείχα ως τακτικό μέλος της μείζονος Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 επανεκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος 1ος σε ψήφους στην Π.Ε. Φλώρινας. 

Διετέλεσα Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας από 1 Σεπτ. 2019 εως 7 Νοε 2021. Από τον Ιανουάριο του 2022 είμαι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Είμαι μέλος της Ε.Α.Α.Σ./ Παραρτήματος Φλώρινας. 

Ενεργό μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων.