Αλεξίου Παναγιώτα

Οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων

Η Παναγιώτα Αλεξίου είναι οικονομολόγος με άδεια λογιστή Α τάξης, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και σύμβουλος επιχειρήσεων με την εξειδίκευση του Business Coach στη διαμόρφωση στρατηγικής μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Έχει δημιουργήσει μία καινοτόμα μεθοδολογία ανάπτυξης του επιχειρηματία, με στόχο τη χρήση όλων των δυναμικών και πόρων που περικλείονται σε μία επιχείρηση.

Είναι απόφοιτη του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας. Έχει ολοκληρώσει 3ετείς σπουδές στην International Coach Academy με επαγγελματική πιστοποίηση PCC, είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας με επαγγελματική πιστοποίηση GCDF.Το 2016 παρέδωσε την πρώτη έρευνα στην Ελλάδα σχετικά με το “Coaching ως εργαλείο του νέου Manager” στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών.

Συμμετέχει από νεαρή ηλικία σε διοικητικά συμβούλια σχολών, σχολείων, επαγγελματικών και μορφωτικών συλλόγων, είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΦΕΕ Ν. Κοζάνης, του Ελληνικού Παραρτήματος του Διεθνούς Πιστοποιημένου Φορέα Coaching ICF και διετέλεσε Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας «Σκακιστάκος» οδηγώντας την επί θητείας της στην Α΄Εθνική.
Είναι αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Δυτικής Μακεδονίας, Μέντορας του STARTAB, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΡΓΑΝΥ και μέλος της ομάδας επιχειρηματικών ΒΝΙ POSEIDON με έδρα τον Πειραιά.

Είναι μητέρα τριών ενήλικων παιδιών, μόνιμος κάτοικος Πτολεμαΐδας όπου και διατηρεί την έδρα της εταιρίας της Success Is Simple M.ΙΚΕ και προγενέστερα της ατομική της επιχείρησης από το 1996.