Ημερίδα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο - Νέα ΚΑΠ 2023-2027»
Άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική η χθεσινή ημερίδα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο - Νέα ΚΑΠ 2023-2027» που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου ¨Γεωργικά εφόδια Χρηστίδης¨ στην Πτολεμαΐδα, και δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν οι αγρότες μας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος που συνέδραμα ώστε να διοργανωθεί αυτή η συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον φίλο Δημήτρη Λιανό, ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εξαίρετο γνώστη της νέας ΚΑΠ και των Ευρωπαϊκών κατευθύνσεων.
Ζητούμενο πλέον, μετά τη μάχη που έδωσε η Κυβέρνησή μας ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ στη νέα ΚΑΠ, η προσαρμογή στο τοπίο που διαμορφώνεται μέσα από τις ευρωπαϊκές αγροτικές πολιτικές. Όσο πιο γρήγορη προσαρμογή τόσο πιο σύντομα θα έρθουν περισσότεροι πόροι στον τόπο μας.
Νέα δεδομένα, δεξιότητες-μετεξέλιξη γνώσεων, συστήματα παραγωγής ο συνδυασμός ώστε να πετύχουμε.
Στόχος μία ύπαιθρο περιβαλλοντικά ισορροπημένη, κοινωνικά ανταποδοτική με ποιότητα ζωής για τους αγρότες.
Είναι θετικό ότι οι αγρότες μας αντιλαμβάνονται τα νέα δεδομένα και είναι αποφασισμένοι, με την στήριξη της Πολιτείας, να ακολουθήσουν την καινούργια πραγματικότητα. Απαιτείται βέβαια, επιπλέον ενημέρωση και κατευθύνσεις.
Σε αυτήν την προοπτική εργάζομαι ώστε να υλοποιηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες-συναντήσεις.
Ευχαριστώ θερμά, το φίλο Δημήτρη Λιανό που ήρθε στην Πτολεμαΐδα ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση όπως επίσης και τον κ. Δημήτρη Χρηστίδη για την οργάνωση της ημερίδας.