Την Κυριακή 5-12-2021 παραβρέθηκα στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Εορδαίας και ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Ν. Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ.
🔹Οι εισηγήσεις πολύ ενδιαφέρουσες και πολύ χρήσιμες για παιδιά και γονείς.
🔹Η πλειοψηφία των εισηγητών νέοι επιστήμονες και με υψηλή κατάρτιση.
🔹Η μουσική και τα τραγούδια που ακούσαμε μας καθήλωσαν
Με την ευκαιρία αυτή ενημερώνω:
1️⃣ Η πρότασή μου με τίτλο: “Προσβάσιμη – Φιλική Κατοικία” υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
2️⃣ Τα θέματα που μου έθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντωναρίδηs Στέλιος, τα συζήτησα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου και ειδικότερα για τον Προσωπικό Βοηθό για Άτομα με Αναπηρία με ενημέρωσε ότι:
▶️ σε Απόφαση που θα εκδοθεί θα ρυθμίζονται τα θέματα εφαρμογής του προγράμματος για τα έτη 2022 και 2023 με λήξη τέλος 2024, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4837/1.10.2021
▶️ η αρχική εκτίμηση είναι ότι ο Προσωπικός Βοηθός δεν θα πρέπει να είναι συγγενής/ κηδεμόνας του ατόμου
▶️ κατά την φάση πιλοτικής εφαρμογής 2000 Προσωπικών Βοηθών υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να γίνει αποδεκτό το αίτημά μου για εφαρμογή στο Ν. Κοζάνης για τους λόγους που παρουσίασα.