Δήλωση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αμανατίδη

“Γενέθλια έχει η πρόβλεψη που πρότεινα, εντάχθηκε και ισχύει στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ, προς όφελος του Νομού Κοζάνης”

 «Με τη ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από την ψήφιση του ν. 4765/2021,(ΦΕΚ 6/Α/15-01-2021), “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ και λοιπές διατάξεις” νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την ικανοποίησή μου για την επίτευξη του στόχου ώστε οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης να διορίζονται και να παραμένουν στον τόπο τους σε μόνιμες θέσεις προσωπικού του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ.

Ο Νομός Κοζάνης έπρεπε να ενταχθεί  στις περιοχές στις οποίες προτάσσονται οι υποψήφιοι που είναι και μόνιμοι κάτοικοι αυτών.   Η προσπάθεια ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020 με Υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη και ευοδώθηκε με την ψήφιση του νόμου επί υπουργίας του κ. Βορίδη Μάκη  στις αρχές του 2021.

Πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης,

  • μοριοδοτούνται σε γραπτούς διαγωνισμούς με 20 μόρια και
  • προτάσσονται έναντι όλων των άλλων υποψηφίων στους διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια ανεξαρτήτως των μορίων που θα συγκεντρώσουν.

Στο πλαίσιο αυτό διαγωνισμοί με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, που δημοσιεύτηκαν το 2021 όπως η  8Κ/2021, η 12Κ/2021 και η 13Κ/2021 (ενδεικτικά  συνημμένα) για θέσεις τακτικού προσωπικού  στο Νομό Κοζάνης, έχουν ενσωματώσει το κριτήριο της εντοπιότητας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους υποψηφίους για τις συγκεκριμένες  θέσεις  να επιλέγουν και να προτάσσονται ως μόνιμοι κάτοικοι του Νομού  Κοζάνης.

Παραμένω προσηλωμένος στον αρχικό μου στόχο να βοηθώ, να προάγω και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του τόπου μας  με κάθε πρόσφορο μέσο. Στο πλαίσιο αυτό είμαι στη διάθεση των πολιτών και κατοίκων του Νομού Κοζάνης για ιδέες και προτάσεις.

Επί του θέματος είχα τοποθετηθεί κατά τη ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στις 14-04-2021”. (Εδώ) μετά το 4:05 λεπτό μέχρι τέλος

Κοζάνη, 15/01/2022

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ