Μια πολύ χρήσιμη συνάντηση είχα στα Ίμερα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σάκη Μακρυγιάννη, τον Πρόεδρο του Συν/σμού Ελαιοπαραγωγών κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο και κατοίκους - παραγωγούς του χωριού.
 
Συζητήσαμε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο των ΠΣΕΑ 2017 (νυν ΚΟΕ) και ειδικότερα τα παρακάτω:
  1. Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη έγγραφης και αιτιολογημένης ενημέρωσης για όλες τις φάσεις της διαδικασίας μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων, έτσι ώστε να προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες διευκολύνοντας και την Υπηρεσία του ΕΛΓΑ.
  2. Οι παραγωγοί έχουν την πάγια άποψη, ότι αδίκως δεν αποζημιώθηκαν για την απώλεια παραγωγής των ελαιόδεντρων το 2017 παρ’ όλο που το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Κοζάνης δήλωσε ζημία 90%.
  3. Οι αιτήσεις ανασύστασης για αποζημίωση του φυτικού κεφαλαίου βρίσκονται στην τελική φάση και ολοκληρώνονται.
  4. Σχετικά με την αποζημίωση - προκαταβολή για την παγωνιά της άνοιξης 2021 για την οποία δεν τους καταβλήθηκαν τα ανάλογα ποσά, αυτό οφείλεται στο ότι με βάση και τη δέσμευση του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζου Ανδρέα, η καταβολή των αποζημιώσεων θα σχετίζεται με τον χρόνο συλλογής της παραγωγής κάθε καλλιέργειας και της δημιουργίας εισοδήματος από πωλήσεις.
Επομένως η καταβολή της αποζημίωσης για τα ελαιόδεντρα εκτιμάται ότι θα γίνει πριν από το χειμώνα.
 
Η συναντίληψη που επικράτησε, για άλλη μια φορά σε συνάντησή μας, στηρίζεται στην εμπιστοσύνη που συνεχίζει να είναι η βάση της παραγωγικής συνεργασίας μας.