Δελτίο Τύπου

Σε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα Κων/νου με τον Πρόεδρο της Συλλογικής Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Milorad Dodik συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (Κ.Ο.Φ) μεταξύ των δύο Κρατών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι, μεταξύ των δύο εργαλείων με τα οποία η χώρα μας μπορεί να βοηθήσει πρακτικά τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη περιλαμβάνεται η ανάληψη, από 1/7/2021 και για ένα χρόνο, της Προεδρίας της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Βουλή των Ελλήνων θα κινήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση αυτής της πρωτοβουλίας παίζοντας υποβοηθητικό ρόλο.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που προσκλήθηκε να παρευρίσκεται στη διμερή αυτή συνάντηση και ο κ. Αμανατίδης ως Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. μεταξύ των δύο Κρατών.
Το κλίμα που επικράτησε ήταν φιλικό και δημιουργικό, στη λογική του αμοιβαίου οφέλους. Αποτυπώθηκε η δέσμευση της χώρας μας για πολλαπλή στήριξη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης έτσι ώστε να μεταβεί από την κατάσταση της εν δυνάμει υποψήφιας χώρας σε υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε).

Αθήνα 14-05-2021

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ